Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nigellas kolapaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Kladdig och maffig paj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör kex, smör och hackad choklad i en mixer tills det blir samma konsistens som fuktig jord. Pressa ut degen i en pajform på ca 23 cm, se till att det blir jämnt och slätt. Frys i minst en timme så det blir rejält hårt.
  2. Låt under tiden glassen halvtina så att det går att skopa upp den och bred sedan ut den jämnt över kexbotten i formen. Täck med plastfolie och ställ i frysen igen.
  3. Smält ihop smör med sirap, socker och salt i en kastrull och låt det koka i 5 minuter. Ta av kastrullen från plattan och rör ned bourbon och grädde. Rör till en slät sås och låt den svalna, men inte bli kall. Häll den sedan över glassen och ställ i frysen igen. När den har frusit till, täck återigen med plastfolie.
  4. Vid servering, ta ur hela pajen ur formen och skär upp i portionsbitar. Blir det någonting över så ställ tillbaka den snabbt i formen, täck med plastfolie och ställ tillbaka i frysen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bnap 13 februari 2010

    Kansek lite Tokajer 5 pt?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.