Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nikujaga

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Nikujaga är en av japans pouläraste potatisrätter. Det är väldigt lätt att tillaga och super gott med en skål ris

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj, skala och hacka morötter,potatis och löken. I bra grytbitar så dem blir alla färdig kokta samtidigt!
  2. Lägg grönsakerna i en stor kastrull tillsätt olja och stek dem i medium värme. (se till så löken blir gyllenbrun men inte bränd)
  3. Lägg i köttet över grönsakerna tillsätt vatten eller buljong om ni har den lyxen, sake soya och socker. Låt det koka i medium värme i 20 min och ta bort överflödigt skum som kommer på sidorna!
  4. Tips: om ni använder vatten så kan man tillsätta lite buljon i vattnet så får det lite mer smak! Servera med ris

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.