Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nillans kaka

 
Skriv ut

En riktig succékaka, som är enkel att göra. Fluffig insida och lite krispig yta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop de torra ingredienserna. Arbeta ihop dem med smöret. Ta undan 3 dl av denna blandning och spara tills senare.
  2. Tillsätt ägg och mjölk och vispa till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad långpanna. Strö över det sparade 'smulet'.
  3. Grädda i 225 graders ugnsvärme ca 15 minuter.
  4. Skär kakan i rutor och sikta florsocker (eller vaniljsocker) över kakan när den svalnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.