Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nillans tårta

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

lite meckigt men super super god. tar lika långt tid att göra flera som en

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sockerkaksbotten Gör botten någon dag innan så sparar du tid När du ska montera tårtan. Vispa ägg och socker blanda de torra ingredienserna för sig själv först blanda i hop och häll i ljummet vatten i. häll smeten i en långpanna och grädda på 175C i ca 35 min När kakan har svalnat så här långa remsor 4 cm breda m en pizzaskäraren så du får långa remsor.
  2. Chockladmoussen smält chokladen i vattenbad. blanda i äggulorna whisky och kaffe. blanda i kall vispad grädde och turkiska yoghurten. Ställ i kylen
  3. Jordgubbsmousse Blötlägg gelatinbladen i kalt vatten Häll i jordgubbar och lite socker i kastrullen och koka upp. Mixa sedan till pure smaka av om det behövs mer socker och ev citron för syran. 1 krm salt. Vispa gräddena Blanda i gelatinet i den jumna puren o låt svalna lite och blanda i grädden.
  4. Börja montera tårtan. Ta tårtbottensrämsorna och lägg varanat lager m chokladmousse och varanat m jordgubsmousse och rulla i hop som en skivad rulltårta. Bygg på så att du får tårtan så stor som du vill ha den. tänk på att yttersta tårtbottsremsorna måste dekoreras innan den sätts ihop. Skapa ett mönster som du tycker om i papper eller overheddfilm och lägg på den sista remsan och pudra kakao på. sått försiktigt i hop den sista remsan m tårtan och bre det sista av mousen överst så den blir slät.
  5. ställ tårtan i frysen en stund med en springformskant rumt.
  6. Gelen koka i hop saften och vattnet och citron i en kastull koka ner så att det endast är 2/3 delar kvar. lägg i gelatinet och låt svalna lite. Ta upp tårtan från frysen och häll på gelatinet och ställ till baka tårtan i frysen/kylen en stund igen så gelatinet stelna
  7. Lycka till !

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.