Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nils Emils Fläskfilépanna med potatiskaka

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Detta är min mans STORA FAVORIT !!! Det är en rätt som vi gör rätt så ofta. Den är väldigt god. Jag brukar göra den med lite mera grädde och buljong senap och dragon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fläskfiléen i tunna, tunna skivor. Skär sockerärterna i strimlor längsefter. Fräs kantarellerna i lite smör och olja. Salta och peppra.
  2. Stek fläskfiléskivorna hastigt, salta och peppra. Tillsätt kantarellerna, senap och dragon. Tillsätt buljong och grädde och koka ihop några minuter. Smaka av med ev mer salt. Då jag har satt ca på salt och peppar, tar man det efter tycke och smak.
  3. Potatiskakor: Riv de kokta potatisarna grovt. Forma potatisen med löken till små kakor. Krydda med salt, peppar (efter tycke och smak) och persilja. Stek vackert bruna I lite olja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.