Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nils Emils julköttbullar

(8 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Det speciella med köttbullarna är kryddningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt ströbrödet svälla i gräddmjölken i en bunke. Fin hacka två gula lökar och fräs dem långsamt i smör.
  2. Blanda samman alla ingredienserna väl. Späd ev med lite vatten för en smidigare färs. Stek ett smakprov.
  3. Forma till köttbullar och stek dem vackert bruna i smör. Garnera med klippt persilja.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • coyote 21 december 2008

    Har precis gjort en omgång av Nils Emils julköttbullar och tycker att de blev otroligt goda. De bästa jag gjort hittills och alla i familjen gav dem högsta betyg. Jag kan verkligen rekommendera detta recept.

  • coyote 21 december 2008

    Jag ger detta recept högsta betyg. Har precis gjort en omgång som blev mycket goda. Alla i familjen gav köttbullarna hösta betyg. Jag kan verkligen rekommendera det här receptet.

  • Maltemodig 15 juli 2010

    Nu har jag provat dom här flera gånger och det är alltid fullständig succé. Jag får alltid göra minst en dubbelsats för det går åt som smör i solsken. Tack för det!

  • bergman57 10 december 2010

    Verklige jättegoda! Kan varmt rekommendera detta recept. Tillverkade "fyra kryddor" själv, efter recept här.Fungerade utmärkt!

  • danijel 26 december 2010

    Blev hur bra köttbullar som helst! Tillverkade också "fyra-kryddor" själv. Köttbullarna blev saftiga och goda, lagom mängd lök :)

  • maaartaaa 2 december 2011

    Supergott!! Jag improviserade dock lite grann och tog en matsked pepparkakskrydda istället för "fyra-kryddor"! Resultatet blev toppen ;)

  • maaartaaa 2 december 2011

    OBS! Jag menade en TSK pepparkakskrydda ;)

  • Staffan Svensson 19 november 2018

    Ett recept som följer med mig inför varje jul! det är ett krav numera att jag gör dessa otroligt goda köttbullar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.