Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nils Emils laxpudding med rökt lax

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här laxpuddingen med rökt lax och skirat dillsmör är skapad av Nils Emil Ahlin. Jag blev bjuden på den hos en vän för några år sen och sen dess har den blivit vårt stående inslag på middagsbordet på Långfredagarna..fråga mig nu inte varför. Men om man, som jag är lite tokig i rökt lax, så är den fantastiskt god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisen och skär den i skivor. Varva potatis och lax i en smord ungsform med höga kanter. Understa och översta lagret ska vara potatis. Salta lätt på potatisen.
  2. Vispa samman ägg och gräddmjölk. Smaksätt med aromat och häll blandningen i formen. Lägg på några smörklickar.
  3. Grädda i 175 grader i 50-60 minuter.
  4. Smält smöret på svag värme i en kastrull och slå sen över det i en skål. Se till att bottensatsen inte kommer med. Blanda ner dillen i smöret och servera sen dillsmöret till laxpuddingen.
  5. Så gott!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • lattelisa 11 april 2009

    Tack! Gott faktiskt. Men lite "slöseri" på fin rökt lax. Jag gjorde det med små ryska bananpotatisar, det blev bra. Skippade smörsåsen, och sprinklade bara dill på, för de som ville ha.

  • Ella 18 augusti 2023

    Enkel och god maträtt. Kan förberedas dagen innan och lika god att äta dagen efter. Väldigt viktigt med brynt smör ringlat ovanpå, det lyfter smaken. Man kan med fördel krydda efter tycke och smak. Som den är nu är den barnvänlig.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.