Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nils Emils strömmingslåda

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En underbar allt-i-ett-låda som krögaren Nils Emil Ahlin skapat. Bara att ställa fram på bordet direkt från ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Varva potatis och purjo i en smord ugnssäker form. Salta och vrid över vitpeppar.
  2. Vispa samman grädde och chilisås. Smaksätt med salt och peppar. Ställ åt sidan.
  3. Klipp bort ryggfenan och lägg ut strömmingen med skinnsidan ner.
  4. Blanda ansjovis, lök, smör och dill och bred blandningen över filéerna. Rulla ihop och lägg dem på potatisen. Strö på ströbröd och droppa smält smör över.
  5. Ställ in i ugnen i 200 grader 10-15 minuter.
  6. Ta lådan ur ugnen och häll gräddblandningen över strömmingen. Grädda ytterligare 20 minuter. Servera genast med gott bröd och ost.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • mercedesbenz 31 augusti 2009

    Vilken smarrig strömmingslåda, en klar favorit i vår familj. Supergott!!!!

  • kekke46 10 november 2011

    Mums fille babba säger jag, den var helt underbar :) 5 poängare

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.