En underbar allt-i-ett-låda som krögaren Nils Emil Ahlin skapat. Bara att ställa fram på bordet direkt från ugnen.
Instruktioner
- Varva potatis och purjo i en smord ugnssäker form. Salta och vrid över vitpeppar.
- Vispa samman grädde och chilisås. Smaksätt med salt och peppar. Ställ åt sidan.
- Klipp bort ryggfenan och lägg ut strömmingen med skinnsidan ner.
- Blanda ansjovis, lök, smör och dill och bred blandningen över filéerna. Rulla ihop och lägg dem på potatisen. Strö på ströbröd och droppa smält smör över.
- Ställ in i ugnen i 200 grader 10-15 minuter.
- Ta lådan ur ugnen och häll gräddblandningen över strömmingen. Grädda ytterligare 20 minuter. Servera genast med gott bröd och ost.
Publicerat den
1 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vilken smarrig strömmingslåda, en klar favorit i vår familj. Supergott!!!!
Mums fille babba säger jag, den var helt underbar :) 5 poängare