Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nilssons kalla fiskfat

 
Skriv ut

Passar utmärkt till buffébordet

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 250 grader Lägg ut spättafiléerna på arbetsbordet. Strö över salt och ringla över pressad citronsaft. Strö över dillen och rulla samman fisken.
  2. Lägg fiskrullarna tätt med skarven nedåt i en eldfast form. Häll buljongen över dem och täck med folie. Ställ formen mitt i ugnen och koka fisken vit och ogenomskinlig, ca 20 minuter. Ta ut formen och låt fisken kallna i sin lag.
  3. Blanda samman gräddfil med majonnäs, pepparrot, dragon och dill. Låt kräftstjärtarna rinna av. Dela dem i mindre bitar. Rör ner dem i såsen.
  4. Lägg spättarullarna på uppläggningsfat. Ansa och finstrimla purjolöken. Fördela den ovanpå fisken. Täck med såsen. Garnera med kräftstjärtar, citronskivor och dillvippor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.