Passar utmärkt till buffébordet
Instruktioner
- Ugn: 250 grader
Lägg ut spättafiléerna på arbetsbordet. Strö över salt och ringla över pressad citronsaft. Strö över dillen och rulla samman fisken.
- Lägg fiskrullarna tätt med skarven nedåt i en eldfast form. Häll buljongen över dem och täck med folie.
Ställ formen mitt i ugnen och koka fisken vit och ogenomskinlig, ca 20 minuter. Ta ut formen och låt fisken kallna i sin lag.
- Blanda samman gräddfil med majonnäs, pepparrot, dragon och dill. Låt kräftstjärtarna rinna av. Dela dem i mindre bitar. Rör ner dem i såsen.
- Lägg spättarullarna på uppläggningsfat. Ansa och finstrimla purjolöken. Fördela den ovanpå fisken. Täck med såsen.
Garnera med kräftstjärtar, citronskivor och dillvippor.
Publicerat den
6 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar