En underbar chokladcheesecake!
Instruktioner
- Krossa digestivekexen. Smält smöret och blanda det med kexsmulorna. Tryck ut blandningen på botten av en form med löstagbar botten, ca 25 cm i diameter.
- Smält chokladen. När chokladen svalnat något, blanda i en del av sockret, philadelphiaosten och vaniljessensen.
- Separera äggvitor från äggulor. Blanda ned gulorna i chokladsmeten.
- Vispa grädden hårt. Vispa äggvitorna med saltet till ett tjockt, fast skum och tillsätt resten av sockret försiktigt medan du vispar.
- Blanda ned vispgrädde och äggviteskum i chokladsmeten. Häll ned i formen. (Om du vill: garnera med pecannötter)
- Ställ cheesecaken i frysen över natten.
- Innan servering; låt den stå i rumstemperatur ett tag, så den går lättare att skära.
Publicerat den
1 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar