Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nissarnas laxvirvlar

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Det är inget svenskt julbord om det inte serveras lax.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda färskost, pepparrot, gräslök,limesaft och peppar i en skål.
  2. Lägg laxskivorna omlott på plastfolie, så att de bildar en rektangel. Bred ut färskostblandningen jämnt, nästan ända ut i kanterna.
  3. Rulla försiktigt ihop laxen med hjälp av plastfolien. Det ska bli en ganska fast och hård rulle.
  4. Strö ut sesamfrön på skärbrädan, och rulla sedan hela laxrullen i fröna. Låt vila en timme i kylen.
  5. Skär upp laxrullen i skivor och lägg dem på ett fat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.