Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nisses kokoskaka

 
  • Serverar: 15-20 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Gott & Lätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Långpanna 25 x 40 cm
  2. Sätt på ugnen på 200 °C. Vispa först samman ägg & socker , vispa ner margarin, siktat kakao, vaniljsocker och salt. Rör slutligen ner mjölet.
  3. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna men inte ända ut till kanten. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 min. Gör under tiden glasyren. Blanda samtliga ingredienser i kastrull och sjud på svag värme ca 5 min. Bred glasyren på kakan och grädda ytterligare 10 min eller tills kakan blivit ljusbrun. Ta ut kakan och låt den svalna innan den skärs i lagom stora bitar( Trekantsbitar om man vill ) . Kakan kan t ex serveras med innerhållet ur en passionfrukt och stritsad grädde med lite siktad kakao på.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.