Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Njure i senapssås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Välj njure efter din egen smak: kalv, lamm eller gris. Knepet för att få den riktigt god är att först ge den ett hastigt uppkok. Prova...det är så gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ge njuren ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten och låt den rinna av.
  2. Putsa bort fettet och skär köttet i skivor. Krydda med salt och peppar. Finhacka löken.
  3. Bryn köttet på båda sidor med smör i en panna tillsammans med löken. Ta upp köttet.
  4. Koka ur pannan med buljong, grädde, senap och ev. konjak.
  5. Koka ihop och sila såsen över köttet. Strö på persilja.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • ansod2 2 november 2011

    Fick njure ibland som barn på 60-talet. Har nog inte ätit det sedan dess, men tyckte då att det var gott. Denna rätten var jättegod. Jag glömde lägga i senap, men tror inte att det gjorde något. Även katten tyckte att det var gott. En klar femma.

  • MrsC 2 november 2011

    Vad roligt att det inte bara är jag som tycker om njure :-D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.