Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

No Knead Bread-supersnabba kalljästa bröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Förbered degen kvällen/morgonen innan, så har du ett nybakat bröd till kvällen eller grädda på morgonen och skäm på bort dina ungar med färskt bröd. Lovar att det är uppskattat. Vansinnigt gott, ofattbart enkelt och färdigt i en grisblink. (Byt gärna ut mjölet mot vad du gillar.) Ugn 250 g 10 min - 200 g 10 min= 20 minuter

Ingredienser

Instruktioner

Lös upp jästen i det kalla vattnet, tillsätt saltet och rör sist i allt mjöl. Det ska vara väldigt kletigt när allt är ihopblandat. Täck bunken med plast och låt stå i kylskåpet i minst 6 timmar, gärna över natten. Efter kalljäsningen häller du upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda inte! Bara dela och forma till ett långt bröd med hjälp av att täcka ytorna med mycket mjöl. Lägg brödet på ett bakplåtspapper. Sätt ungen på 250 grader och grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Dra därefter ner temperaturen till 200 grader och fortsätt grädda i 10 min till. (Man kan baka brödet på rent vetemjöl också. Då blir det kalas-bryt-bröd som passar på en buffé.)

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • molisu 14 februari 2015

    Hur mycket vatten ska de va?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.