- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Klassiker som serveras på barfotarestauranger på Koh Phangan, Thailand. Receptet är av typen man tager vad man haver och ingredienser varierar. Det ska vara "torra" grönsaker inte gurka, tomat eller sallad. Smeten måste också avpassas efter hur torra grönsakerna är.
Instruktioner
- Finstrimla grönsakerna och bland dem.
Om du använder färska kryddor: rosta fröna, skala ingefära och lök, ta bort kärnorna ur chilin, finhacka allt. OBS! Akta ögon, skölj fingrar noggrant eller använd handskar.
Blanda alla kryddor med lite finrivet limeskal och salt (spara limen till servering). Vänd ned grönsakerna, vid behov tillsätt lite kallt vatten och blanda väl..
- Blanda mjöl med kryddorna, rör i ett ägg och blanda med grönsakerna. Hetta upp olja för fritering. Lägg ned matskedsstora klickar i oljan, ett par åt gången. vänd efter någon minut när de fått en gyllene färg.
Låt dem rinna av på hushållspapper.
Lägg upp på ett fat med en bädd av färska grönsaker. Servera med hemgjord sweet chilli och med ris om du vill ha dem sm en hel måltid istället för ett snack.
- Alternativt kan de göras i varmluftugn eller airfryer men då behöver de penslas med olja innan de sätts i ugnen.
Publicerat den
14 januari 2017
Liknande recept
Skriv kommentar