Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nöt- och chokladskorpor

 
  • Serverar: 45 portioner
Skriv ut

Valnötter, pinjenötter och hasselnötter gör dessa små läckra godbitar till något mycket mer än vanliga skorpor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka de olika nötsorterna grovt.
  2. Rör matfett och socker vitt och poröst. Använd gärna elvisp.
  3. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör kraftigt mellan varje ägg så att smeten inte delar sig.
  4. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner kakao, nötter och mjölblandningen i äggvispet.
  5. Klicka ut degen på en bakpappersklädd plåt i tre längder, cirka 30 cm långa.
  6. Grädda längderna mitt i ugnen 10-15 minuter.
  7. Låt längderna svalna på plåten. Skär dem i 45 bitar, 2 cm breda.
  8. Låt skorporna torka i eftervärmen så länge som det behövs. Hur länge beror på hur mycket eftervärme ugnen ger. Skorporna kan stå i ugnen allt från 15 minuter till en hel natt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.