Valnötter, pinjenötter och hasselnötter gör dessa små läckra godbitar till något mycket mer än vanliga skorpor.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Hacka de olika nötsorterna grovt.
- Rör matfett och socker vitt och poröst. Använd gärna elvisp.
- Tillsätt äggen, ett i taget. Rör kraftigt mellan varje ägg så att smeten inte delar sig.
- Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner kakao, nötter och mjölblandningen i äggvispet.
- Klicka ut degen på en bakpappersklädd plåt i tre längder, cirka 30 cm långa.
- Grädda längderna mitt i ugnen 10-15 minuter.
- Låt längderna svalna på plåten. Skär dem i 45 bitar, 2 cm breda.
- Låt skorporna torka i eftervärmen så länge som det behövs. Hur länge beror på hur mycket eftervärme ugnen ger. Skorporna kan stå i ugnen allt från 15 minuter till en hel natt.
Publicerat den
17 juli 2010
Liknande recept
Skriv kommentar