Instruktioner
Hacka valnötterna oc chokladen grovt.
Vispa vitorna hårt. Blanda i socker, nötter och choklad.
Kläm fast ett bakplåtspapper i en rund form med avtagbara kanter, och smörj med smör. Häll smeten i formen.
Sätt in i 175 graders ugn i 35- 40 minuter. När kakan har kallnat ta ur den ur formen och lägg på ett serveringsfat. Kläm fast kanten på kakformen runt tårtabotten igen.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Vispa äggulor och socker. Vispa grädden. Blanda i grädde och sylt i äggsmeten och rör om.
Smält gelatinbladen på svag värme. Häll i gelatinet i en fin stråle under vispning i smeten. Häll smeten över tårtbotten och låt stelna i kylskåpet ett par timmar.
Vill man inte använda gelatinblad går det bra att göra tårtan utan, men då får man frysa tårtan i stället och ta fram den 30 minuter innan servering.