Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nöt- och chokladtårta med hjortronmousse

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Fantastiskt god tårta!

Ingredienser

Instruktioner

Hacka valnötterna oc chokladen grovt. Vispa vitorna hårt. Blanda i socker, nötter och choklad. Kläm fast ett bakplåtspapper i en rund form med avtagbara kanter, och smörj med smör. Häll smeten i formen. Sätt in i 175 graders ugn i 35- 40 minuter. När kakan har kallnat ta ur den ur formen och lägg på ett serveringsfat. Kläm fast kanten på kakformen runt tårtabotten igen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa äggulor och socker. Vispa grädden. Blanda i grädde och sylt i äggsmeten och rör om. Smält gelatinbladen på svag värme. Häll i gelatinet i en fin stråle under vispning i smeten. Häll smeten över tårtbotten och låt stelna i kylskåpet ett par timmar. Vill man inte använda gelatinblad går det bra att göra tårtan utan, men då får man frysa tårtan i stället och ta fram den 30 minuter innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.