Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nöt- och chokladtårta med vit chokladmousse

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Underbart god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Chokladtårtan: Vispa smör och socker lätt och luftigt cirka 5 minuter. Tillsätt äggen ett i taget under fortsatt vispning.
  2. Smält chokladen i en plastskål, enklast i mikro på låg effekt. Vänd försiktigt ner chokladen och mjölet, häll i en smord form (26 cm i diameter). Häll på nötterna och grädda i 175 grader under cirka 30 minuter.
  3. Chokladmousse: Koka upp 500 g grädde och häll den över chokladen. Rör till en slät smet, tillsätt resten av grädden och rör smeten slät igen. Låt stå i kylen till nästa dag innan den vispas upp till ett lätt och luftigt skum.
  4. Häll eller bred chokladsmeten på den kalla kakan och dekorera vackert innan den avnjuts!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.