Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nöt-och ostkex

 
  • Serverar: 35-40 portioner
Skriv ut

Gott till glögg och extra festligt med små oliver och lite marmelad, gärna hemlagad. Kan förberedas och frysas in, gräddas när främmandet är på ingång. Variation: Strö flingsalt ovanpå kakorna före gräddningen istället för salt i degen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda de torra ingredienserna samt ost och kryddor i matberedare eller i en hög på bakbordet. Tillsätt smöret skuret i småbitar. Arbeta snabbt ihop allt till en deg. Rulla den till en smal rulle, ca 4 cm i diameter. Låt den ligga kallt en stund.
  2. Värm ugnen till 200 g C. Skär degrullen med en vass kniv i 3-4 mm tjocka skivor. Lägg dem på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.