Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nöt- och plommonmuffins

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Dessa kanelsmakande muffins är fyllda med plommon och hasselnötskärnor. Du kan göra dem stora eller små, det spelar ingen roll vilket, de blir alltid lika goda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Låt det svalna.
  2. Vispa ägg och farinsocker pösigt. Blanda kanel, rågmjöl, vetemjöl och bakpulver i en bunke. Tillsätt mjölblandningen i äggvispet.
  3. Rör ner mjölken växelvis tillsammans med det smälta matfettet i smeten.
  4. Smörj muffinspannan. Fyll hålen i pannan till 2/3 med smet.
  5. Gör fyllningen. Kärna ur plommonen. Tärna fruktköttet grovt. Hacka nötkärnorna. Blanda nöthack och plommontärningar.
  6. Gör med en tesked en grop i varje muffins. Fördela fyllningen i groparna.
  7. Grädda i den nedre delen av ugnen cirka 15 minuter. Servera dem lätt ljumma.
  8. Det går bra att grädda i pappersformar. Då blir det cirka 20 muffins. Ställ formarna på en plåt innan du fyller dem med smet. Grädda i den nedre delen av ugnen i 200 grader cirka 15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.