Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötbräck

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Knäckiga och lättbakade nötkakor med chokladsmak. De bakas ut i en långpanna och skärs i fyrkanter. Valnötter och pinjenötter ger bitarna den rätta nötsmaken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron.
  2. Grovhacka val- och pinjenötterna. Blanda mjöl och bakpulver.
  3. Rör ner hälften av nöthacket, råsocker, kakao, sirap, mjölk, mandelspån, mjölblandningen samt vaniljsocker i det smälta matfettet. Blanda samman allt väl till en smet.
  4. Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna, 20x30 cm.
  5. Fördela smeten i långpannan. Strö över det resterande nöthacket.
  6. Grädda kakan mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt kakan svalna. Skär den i ca 20 fyrkantiga bitar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.