Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötbröd

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Tänk att ett så gott bröd kan vara nyttigt! Smidigt att göra också, bara att röra ihop ingredienserna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200ºC.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i fil och lingonsylt.
  3. Klicka ner smeten i en avlång bakform, rymd ca 1,5 liter. Jag lägger ett bakplåtspapper i formen så behöver den inte smörjas.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 tim.
  5. Stjälp upp limpan och låt kallna under bakduk.
  6. Variation: Om man vill kan man blanda i torkad frukt som russin och/eller hackade torkade aprikoser i smeten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.