Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötbröd med morot och äpple

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Ger 2 limpor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen. Rör ut den i ca 1/2 dl mjölk. Värm resten av mjölken tillsammans med oljan till fingervarmt. Häll vätskan över jästen.
  2. Tillsätt salt, honung och ägg. Blanda ned de hela eller grovt hackade nötterna samt morot/äppelblandningen.
  3. Rör ned grahamsmjölet och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen väl och låt jäsa till dubbel storlek ca 30-40 min.
  4. Ta upp på mjölat bakbord och dela den i två delar. Forma till runda bröd. Lägg på bakpappersklädd plåt, skåra dem med en vass kniv och strö lite mjöl över. Jäs ca 30 min.
  5. Grädda på nedersta falsen i 200 graders ugn ca 40 min. Svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.