Instruktioner
Sätt ugnen på 175°C. Smörj en avlång 1½ liters kakform. Lägg en remsa bakplåtspapper längs botten och upp på kortsidorna.
Smält smör och choklad i en skål över sjudande vattenbad.
Vispa ägg och socker poröst tills sockret löst sig. Tillsätt chokladsmöret, mjöl och nötter. Häll upp smeten i formen.
Grädda mitt i ugnen 25 minuter. Låt kakan kallna och ställ den i kylen till nästa dag.
Blanda marmelad, citronskal och citronsaft. Hit kan förberedas.
Dela nougaten i mindre bitar och lägg i en skål. Smält nougaten 1-3 minuter i mikron. Små bitar kan vara kvar. Låt svalna.
Vispa grädden löst och blanda hälften med nougaten. Vänd med en slickepott. Vispa resten av grädden lite fastare och vänd ner i nougatgrädden. Förvara svalt till servering.
Skala citronen med en potatisskalare och skär det i tunna strimlor. Halvera pistaschnötterna. Dela skorporna i bitar.
Lossa brownien från formen, den kan behöva en liten stund i varmt vatten för att lossna. Skär skivor och lägg lite nougatmousse på varje. Klicka ut marmeladen runt. Garnera med skal, nötter, kryddgrönt och skorpor.