Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötbullar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Saftiga frukostbullar!

Ingredienser

Instruktioner

Ugn: 200 1. Smula ner jästen i en degbunke. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt. Häll det över jästen och rör om så att den löser sig. 2. Tillsätt ägg, sirap, salt, hackade nötter och durumvetemjöl. Rör om. 3. Tillsätt det mesta av vetemjöl special och knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt den jäsa under duk ca 30 minuter. 4. Stjälp upp degen och knåda den smidig på nytt. Dela degen i ca 20 lika stora bitar. Forma runda släta bullar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt och låt dem jäsa under duk ca 30 minuter. 5. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 16-18 minuter eller tills bullarna har fin färg och känns torra. 6. Låt bullarna kallna på galler under duk. De går att frysa. Tips! Med vetemjöl special och durumvetemjöl i bröden måste du knåda degen kraftigt, men då får du också bra resultat

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bodilla 9 augusti 2008

    Jättefina! Gott med nötter i!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.