Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötbullar

 
Skriv ut

Goda bullar att bjuda på till fikapausen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Smält fettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37°. Häll degspadet över jästen och rör om så att jästen löses. Blanda i den vita sirapen och saltet.
  2. Arbeta in mjölet så att degen blir smidig men ej för fast. Låt degen jästa ca 30 min. Hacka under tiden nötterna fint och blanda med matfett, sirap och vaniljsocker.
  3. Dela degen i två lika stora delar. Forma varje deg till en längd och dela denna i sin tur i 20 bitar. Forma varje degbit till en rund bulle och lägg i pappersformar. Gör en fördjupning i varje bulle och fördela fyllningen däri.
  4. Låt bullarna jästa ytterligare 30 min, Sätt ugnen på 250°. Pensla bullarna med ägg och grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.