Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötchokladbakelse

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En mycket populär och lättbakad mjukseg kaka som läggs ihop med mandaringrädde

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka nötterna och blanda med mjöl och kakao Vispa vitorna till hårt skum, tillsätt sockret lite i taget under fotrsatt vispning Vänd försiktigt ner nötblandningen i äggvitemassan
  2. Bred ut smeten i en långpanna klädd med smort och bröat bak- plåtspapper, ca 20-30 cm Grädda mitt i ugnen i 150 grader 15-20 minuter.
  3. Lyft upp kakan försiktigt med papperet och låt den kallna övertäckt
  4. Grovhacka de väl avrunna mandarinerna och blanda med den vispade grädden Skär kakan i bitar ca 3x4 cm Lägg ihop dem två och två med mandaringrädden emellan Ringla smält blockchoklad över

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.