Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötchokladkaka med nougatglasyr

(5 kommentarer)  
Skriv ut

En supergod kaka hela familjen gillar. Går att göra glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och låt sedan svalna. Vispa socker och ägg tills det blir poröst och nästan vitt. Blanda alla torra ingredienser i en bunke med en gaffel och vispa sedan i dem tillsammans med sockret och äggen. Häll till sist ner smöret och hasselnötskärnorna och rör om. Smeta ut i en rund smörad form, och ställ in i ugnen i 20-30 min. Bäst resultat blir förstås om man känner efter med en potatissticka då och då. Glasyren: Koka upp alla ingredienser i en liten kastrull och blanda tills konsistensen känns rätt.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Neta52 17 december 2011

    Låter jättegott, men hur är det med glasyren, ska den hällas (bredas?) på kakan medans den är varm, eller ska kakan och/eller glasyren vara avsvalnad?

  • Ellysdotter 9 november 2012

    Om du säger att kakan går att göra gluenfri så får du väl nämna alternativ/mängd, till vtemjölet

  • lenabus 26 september 2013

    Ska baka denna goda kaka nu. Återkommer med mina upplevelser om baket...

  • lenabus 26 september 2013

    Kakan blev lyckad!

  • lenabus 26 september 2013

    Kakan blev lyckad!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.