Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötchokladspiraler med kanel

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Man kan också kalla dem för Nötchokladjitterbuggar. Kärt barn har många namn. Men goda är dom.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg mjöl och salt i en liten skål; rör om så det blandas. Vispa det mjuka smöret och 100 g socker i en stor skål med elvisp. Vispa i ägg. Lägg gradvis i mjölblandning och blanda det med sked. Degen kommer att vara styv. (Om nödvändigt knådas degen för hand tills den hålls ihop.)
  2. Kavla ut degen mellan 2 smörpapper till en rektangel 30x25. Tag bort det övre smörpappret från rektangeln.
  3. Blanda chips, valnötter, återstående 60 g socker och kanel i en medelstor skål. Häll hett smält smör över blandningen; blanda väl. Choklanden kommer att smälta delvis. Sleva blandningen över degen. Sprid den jämnt över degen. Sprid den jämnt med en liten spade och lämna ett utrymme på 1,2 cm längs långsidorna.
  4. Med det undre smörpappret som riktlinje och med början vid långsidan rullas degen tätt ihop samtidigt som smörpappret avlägsnas under processen. Slå in den i ett plasthölje; kyl i 30 minuter till 1 timme. (Om degen kyls längre än 1 timme skivas den med en vass tunn kniv.)
  5. Förvärm ugnen till 175 grader. Tag fram degen från höljet. Med tandtråd eller en tung tråd skärs degen i skivor på 1,2 cm. Lägg tråden under rullen; för upp ändarna, låt dem korsa över mitten och drag försiktigt i trådändarna så att degen skivas. Placera skivorna med 5 cm mellanrum på bakplåtspapperklädda plåtar.
  6. Grädda i 14 minuter eller tills kanterna är lätt gulbruna. Förflytta kakorna med en stekspade till bakgallret; låt dem svalna.
  7. Förvara dem tätt inslutna i rumstemperatur eller frys dem i upp till 3 månader.
  8. Ät och njut.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.