Lätta att göra. Mycket goda.
Instruktioner
- Värm ugnen. Rosta nötterna på en plåt i ugnen tills de blivit lite bruna. Låt dem svalna. Gnugga av det mesta av skalen mellan händerna. Hacka nötterna fint. (Man behöver inte att rosta nötterna.) Mät upp mjöl, hjorthornssalt och socker i en skål. Lägg i fettet, skuret i bitar. Finfördela fettet med en gaffel eller kniv. Tillsätt nötterna och arbeta ihop till en deg.
- I matberedare: Hacka nötterna först, tag ur dem och blanda degen. Arbeta in nötterna på bakbordet. Rulla degen till längder, dela dem i bitar och rulla små bollar. Lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper.
- Ugnstemperatur 150º
- Grädda i mitten av ugnen 15-20 min
Publicerat den
6 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Så sant som det står skrivet i receptet. Lätta att göra och mycket goda!