Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötformar med mousse

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Med dessa spröda, nötsmakande formar skapar du grunden till en festlig bakelse. Fyll dem med en läcker chokladmousse och garnera gärna med nötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med nötformarna. Sätt ugnen på 200 grader. Mal hasselnötskärnorna i en mandelkvarn.
  2. Blanda de malda nötkärnorna med sockret och de båda mjölsorterna. Tillsätt matfettet, skuret i mindre bitar, och till sist ägget. Blanda snabbt samman allt till en deg.
  3. Smörj veckade aluminiumformar. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord. Lägg formarna ovanpå degen och tryck ut degkakor. Tryck ut degen i formarna.
  4. Placera formarna på en bakplåt. Grädda dem mitt i ugnen cirka 8 minuter. Låt nötformarna svalna något innan de stjälps ur formarna. Låt dem sedan kallna på galler.
  5. Gör moussen. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Separera äggulan från äggvitan. Tillsätt gulan i den smälta chokladen. Vispa äggvitan till ett hårt skum och blanda ner även det i chokladen.
  6. Vispa grädden och rör ner den i chokladblandningen. Låt moussen stå svalt cirka en timma innan du fyller nötformarna med dem. Garnera eventuellt med hela hasselnötskärnor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.