Med dessa spröda, nötsmakande formar skapar du grunden till en festlig bakelse. Fyll dem med en läcker chokladmousse och garnera gärna med nötter.
Instruktioner
- Börja med nötformarna. Sätt ugnen på 200 grader. Mal hasselnötskärnorna i en mandelkvarn.
- Blanda de malda nötkärnorna med sockret och de båda mjölsorterna. Tillsätt matfettet, skuret i mindre bitar, och till sist ägget. Blanda snabbt samman allt till en deg.
- Smörj veckade aluminiumformar. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord. Lägg formarna ovanpå degen och tryck ut degkakor. Tryck ut degen i formarna.
- Placera formarna på en bakplåt. Grädda dem mitt i ugnen cirka 8 minuter. Låt nötformarna svalna något innan de stjälps ur formarna. Låt dem sedan kallna på galler.
- Gör moussen. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Separera äggulan från äggvitan. Tillsätt gulan i den smälta chokladen. Vispa äggvitan till ett hårt skum och blanda ner även det i chokladen.
- Vispa grädden och rör ner den i chokladblandningen. Låt moussen stå svalt cirka en timma innan du fyller nötformarna med dem. Garnera eventuellt med hela hasselnötskärnor.
Publicerat den
16 december 2009
Liknande recept
Skriv kommentar