Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötfylld bullängd

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Det här är en ljuvlig och välfylld bullängd. Fyllningen innehåller både blandade nötter, kanel och florsocker. Den är perfekt att servera till eftermiddagskaffet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Tillsätt mjölken. Värm allt till fingervärme, 37 grader. Häll degvätskan över jästen. Rör tills den har löst sig.
  2. Tillsätt ägg, socker, salt och nästan allt mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen blank och smidig.
  3. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
  4. Gör fyllningen: hacka nötterna fint. Blanda nöthack, matfett, florsocker och kanel, gärna med en elvisp.
  5. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda in resten av mjölet. Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 25x40 cm.
  6. Bred på fyllningen. Rulla ihop degplattan från långsidan till en fast rulle. Skär rullen i 10 bitar.
  7. Ställ bitarna tätt i två rader med snittytan nedåt så att det blir en enda längd, på en bakpappersklädd plåt.
  8. Låt längden jäsa övertäckt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla längden med uppvispat ägg. Strö över mandelspån.
  9. Grädda längden i nedre delen av ugnen 15-20 minuter. Låt den kallna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.