Det här är en ljuvlig och välfylld bullängd. Fyllningen innehåller både blandade nötter, kanel och florsocker. Den är perfekt att servera till eftermiddagskaffet.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Tillsätt mjölken. Värm allt till fingervärme, 37 grader. Häll degvätskan över jästen. Rör tills den har löst sig.
- Tillsätt ägg, socker, salt och nästan allt mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen blank och smidig.
- Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
- Gör fyllningen: hacka nötterna fint. Blanda nöthack, matfett, florsocker och kanel, gärna med en elvisp.
- Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda in resten av mjölet. Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 25x40 cm.
- Bred på fyllningen. Rulla ihop degplattan från långsidan till en fast rulle. Skär rullen i 10 bitar.
- Ställ bitarna tätt i två rader med snittytan nedåt så att det blir en enda längd, på en bakpappersklädd plåt.
- Låt längden jäsa övertäckt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla längden med uppvispat ägg. Strö över mandelspån.
- Grädda längden i nedre delen av ugnen 15-20 minuter. Låt den kallna på galler.
Publicerat den
25 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar