I dessa gömmor är det nötter som leker kurragömma. Kakorna ser mycket exklusiva och arbetade ut tack vare glasyren och den fina utformningen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Hacka samman mjöl, socker, bakpulver och matfett för hand eller i en matberedare. Tillsätt ägget. Arbeta snabbt samman allt till en deg.
- Gör fyllningen: Hacka hasselnötterna och valnötterna, gärna i en matberedare.
- Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Riv i nöthack och florsocker.
- Kavla ut degen på ett mjölat bakbord till en rektangel, ca 20x40 cm, ca ½ cm tjock. Sporra rektangeln i 8 rutor, ca 10x20 cm.
- Lägg en klick nötfyllning på varje ruta. Vik upp hörnen på rutorna och nyp ihop dem. Lägg rutorna på en bakpappersklädd plåt.
- Grädda kakorna mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt dem svalna på galler.
- Gör glasyren: Rör florsocker och kaffe till en slät glasyr. Ringla lite glasyr över varje kaka. Garnera kakorna med valnötter.
Publicerat den
22 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar