Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötgömmor

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

I dessa gömmor är det nötter som leker kurragömma. Kakorna ser mycket exklusiva och arbetade ut tack vare glasyren och den fina utformningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka samman mjöl, socker, bakpulver och matfett för hand eller i en matberedare. Tillsätt ägget. Arbeta snabbt samman allt till en deg.
  2. Gör fyllningen: Hacka hasselnötterna och valnötterna, gärna i en matberedare.
  3. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Riv i nöthack och florsocker.
  4. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord till en rektangel, ca 20x40 cm, ca ½ cm tjock. Sporra rektangeln i 8 rutor, ca 10x20 cm.
  5. Lägg en klick nötfyllning på varje ruta. Vik upp hörnen på rutorna och nyp ihop dem. Lägg rutorna på en bakpappersklädd plåt.
  6. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt dem svalna på galler.
  7. Gör glasyren: Rör florsocker och kaffe till en slät glasyr. Ringla lite glasyr över varje kaka. Garnera kakorna med valnötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.