Mustig gryta med nötkött i ölsky och kryddigt örtbröd. Grytan ska koka länge, men den sköter sig självt i ugnen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Hetta upp oljan i en tjockbottnad stekpanna på medelvärme. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn köttbitarna runtom, i omgångar om det behövs, ca åtta minuter. Lägg över köttet i en ugnsfast form.
- Lägg löken i stekpannan och bryn den cirka fem minuter. Rör ner mjölet och fräs en minut. Rör ner buljongen, ölen och sockret och koka upp.
- Tillsätt vätskan och löken till köttet i den ugnsfasta formen, täck över och baka i ugnen 90 minuter. Blanda ner 1 msk vardera av persilja och timjan och smaka av med salt och peppar.
- Blanda smöret med resten av persiljan och timjanen väl i en skål. Bred örtsmöret på baguetteskivorna. Ta ut formen ur ugnen och lägg brödskivorna runt kanten. Baka i ugnen ytterligare cirka 15 minuter tills brödskivorna är gyllene.
Publicerat den
28 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar