Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötgryta med örtbröd

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mustig gryta med nötkött i ölsky och kryddigt örtbröd. Grytan ska koka länge, men den sköter sig självt i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Hetta upp oljan i en tjockbottnad stekpanna på medelvärme. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn köttbitarna runtom, i omgångar om det behövs, ca åtta minuter. Lägg över köttet i en ugnsfast form.
  2. Lägg löken i stekpannan och bryn den cirka fem minuter. Rör ner mjölet och fräs en minut. Rör ner buljongen, ölen och sockret och koka upp.
  3. Tillsätt vätskan och löken till köttet i den ugnsfasta formen, täck över och baka i ugnen 90 minuter. Blanda ner 1 msk vardera av persilja och timjan och smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda smöret med resten av persiljan och timjanen väl i en skål. Bred örtsmöret på baguetteskivorna. Ta ut formen ur ugnen och lägg brödskivorna runt kanten. Baka i ugnen ytterligare cirka 15 minuter tills brödskivorna är gyllene.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.