Dessa härliga frukostbullar blir saftiga tack vare kesella och får en härlig nötig smak av de rostade hasselnötterna. Perfekta frukostbullar.
Instruktioner
- Rosta hasselnötterna i en torr teflonpanna eller liknande. Häll nötterna i en ren kökshandduk och gnugga loss skalet. Hacka nötterna grovt och ställ dem åt sidan.
- Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull på spisen, häll i vattnet och låt det bli fingervarmt, ca 37 grader.
- Blanda degvätskan med jästen tills den löser sig. Rör sedan ner sirap, salt och kesella. Blanda väl.
- Arbeta in grahamsmjöl, dinkelmjöl och de hackade nötterna tills degen blir smidig. Låt sedan degen jäsa 30 minuter.
- Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda degen, dela den i 12 lika stora bitar och forma dem till bullar.
- Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt och låt dem sedan jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med mjölk och grädda dem cirka 15 minuter.
- Variant: Kavla ut degen efter första jäsningen till en rektangel, ca 1 cm tjock. Strö ut nötterna över degen istället för att blanda dem med degen. Rulla samman och lägg i en smörad form, ca 1½ liter. Grädda i 200 grader cirka 30 minuter.
Publicerat den
8 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar