Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötkaka med kolaglasyr

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En läcker glutenfri nötkaka med en smarrig kolaglasyr och mandelspån.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en springform, ca 21 cm i diameter. Om du vill kan du fästa ett bakplåtspapper i botten på formen och smöra och bröa även det. Tänk på att använda glutenfritt ströbröd om du ska bjuda helt på glutenfritt.
  3. Mal nötterna fint i en kvarn. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ner de malda nötterna. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen ca 40 minuter. Låt svalna i formen. När du ska ta bort formen så för en kniv, för säkerhetsskull, längs kanterna så att kakan släpper fint.
  4. Koka grädde, sirap och vaniljsocker i en kastrull. Låt smeten småputtra, under omrörning, tills den tjocknar- det tar ca 15 minuter. Blanda av smeten med en klick smör.
  5. Häll kolaglasyren över den avsvalnade kakan. Om du vill kan du garnera kakan med lite rostade mandelspån.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.