En läcker glutenfri nötkaka med en smarrig kolaglasyr och mandelspån.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj och bröa en springform, ca 21 cm i diameter. Om du vill kan du fästa ett bakplåtspapper i botten på formen och smöra och bröa även det. Tänk på att använda glutenfritt ströbröd om du ska bjuda helt på glutenfritt.
- Mal nötterna fint i en kvarn. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ner de malda nötterna. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen ca 40 minuter.
Låt svalna i formen. När du ska ta bort formen så för en kniv, för säkerhetsskull, längs kanterna så att kakan släpper fint.
- Koka grädde, sirap och vaniljsocker i en kastrull. Låt smeten småputtra, under omrörning, tills den tjocknar- det tar ca 15 minuter. Blanda av smeten med en klick smör.
- Häll kolaglasyren över den avsvalnade kakan. Om du vill kan du garnera kakan med lite rostade mandelspån.
Publicerat den
21 december 2013
Liknande recept
Skriv kommentar