Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötkakor med chokladkräm

 
Skriv ut

Försvinnande goda nötkakor med mörk chokladfyllning. Fyll en presentask med kakor och ta med till kalaset.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör hasselnötterna i en matberedare eller mixer. Blanda med florsocker, vaniljsocker och kanel i en stor bunke. Rör ner ägg och äggula. Blanda till en tjock deg.
  2. Låt degen vila kallt, minst 30 min.
  3. Sätt ugnen på 200°. Pudra lite florsocker på bänken och kavla ut degen till en 1/2 cm tjock platta. Ta ut små runda kakor, ca 5 cm i diameter, med kakmått eller litet glas. Lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda mitt i ugnen 8-10 min. Låt kakorna svalna på galler.
  5. Smält chokladen över vattenbad. Tillsätt smör och grädde och rör till en slät smet. Låt chokladen svalna något till krämig konsistens men inte fl ytande.
  6. Bred chokladen på hälften av kakorna och lägg ihop dem två och två. Förvara kakorna svalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.