Försvinnande goda nötkakor med mörk chokladfyllning. Fyll en presentask med kakor och ta med till kalaset.
Instruktioner
- Kör hasselnötterna i en matberedare eller mixer. Blanda med florsocker, vaniljsocker och kanel i en stor bunke. Rör ner ägg och äggula. Blanda till en tjock deg.
- Låt degen vila kallt, minst 30 min.
- Sätt ugnen på 200°. Pudra lite florsocker på bänken och kavla ut degen till en 1/2 cm tjock platta. Ta ut små runda kakor, ca 5 cm i diameter, med kakmått eller litet glas. Lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen 8-10 min. Låt kakorna svalna på galler.
- Smält chokladen över vattenbad. Tillsätt smör och grädde och rör till en slät smet. Låt chokladen svalna något till krämig konsistens men inte fl ytande.
- Bred chokladen på hälften av kakorna och lägg ihop dem två och två. Förvara kakorna svalt.
Publicerat den
8 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar