Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötkakor med lönnsirap och choklad

 
  • Serverar: 35 portioner
Skriv ut

Jag har en "guldgruva" av smarriga recept som jag gärna delar med mig av. Här ett på supergoda småkakor.

Ingredienser

Instruktioner

Lägg smöret i en bunke och rör det krämigt med elvisp eller träsked. Tillsätt farin och lönnsirap och rör till en ljus och luftig smet. Vispa ner ägget lite i taget och blanda sedan, med händerna eller en träsked, ner mjöl, choklad och nötter så att det blir en ganska mjuk deg. Forma degen med väl mjölade händer till en rulle, ungefär 23 x 5 cm. Svep in rullen i smörpapper och lägg den i kylskåp över natten eller i frysen i 2 timmar (degen håller sig i kylen i upp till 5 dagar och i frysen i upp till 1 månad). Sätt ugnen på 200°C. Ta bort smörpapperet och skär rullen i 5 mm tjocka skivor. Lägg ut kakorna glest på smorda plåtar och grädda dem svagt gyllengula, 10-12 minuter. Låt kakorna vila på plåtarna i några minuter så att de får lite stadga och låt dem sedan kallna på galler. De håller sig 1 vecka i lufttät burk och upp till 1 månad i frysen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.