Instruktioner
Lägg smöret i en bunke och rör det krämigt med elvisp eller träsked. Tillsätt farin och lönnsirap och rör till en ljus och luftig smet.
Vispa ner ägget lite i taget och blanda sedan, med händerna eller en träsked, ner mjöl, choklad och nötter så att det blir en ganska mjuk deg.
Forma degen med väl mjölade händer till en rulle, ungefär 23 x 5 cm. Svep in rullen i smörpapper och lägg den i kylskåp över natten eller i frysen i 2 timmar (degen håller sig i kylen i upp till 5 dagar och i frysen i upp till 1 månad).
Sätt ugnen på 200°C. Ta bort smörpapperet och skär rullen i 5 mm tjocka skivor. Lägg ut kakorna glest på smorda plåtar och grädda dem svagt gyllengula, 10-12 minuter. Låt kakorna vila på plåtarna i några minuter så att de får lite stadga och låt dem sedan kallna på galler. De håller sig 1 vecka i lufttät burk och upp till 1 månad i frysen.