Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötkolabitar

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 48 portioner
Skriv ut

Otroligt goda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka ihop mjöl, bakpulver, socker, smör och ägg för hand eller i en matberedare. Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den vila i kylen ca 30 min.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Kavla eller tryck ut degen på bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm. Låt degen gå upp ca 1 cm på kanten. Nagga med gaffel. Förgrädda degen i ugnen ca 10 min.
  4. Lägg jordnötterna i hushållspapper och gnugga bort det mesta av saltet. Grovhacka alla nötter.
  5. Blanda socker, sirap, apelsinskal, smör, vispgrädde och mjöl i en kastrull. Låt allt smälta till en smet på svag värme utan att det börjar koka. Rör ner nötterna. Bred ut smeten över mördegen.
  6. Grädda i mitten av ugnen 15 - 20 min. Låt kakan svalna. Skär den i rutor med vass kniv.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Lindanemon 29 juni 2008

    Jättegoda! Full pott :-)

  • Bodenskan 10 december 2009

    Har gjort de här förrut jättegoda

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.