Hacka ihop mjöl, bakpulver, socker, smör och ägg för hand eller i en matberedare. Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den vila i kylen ca 30 min.
Sätt ugnen på 200 grader.
Kavla eller tryck ut degen på bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm. Låt degen gå upp ca 1 cm på kanten. Nagga med gaffel. Förgrädda degen i ugnen ca 10 min.
Lägg jordnötterna i hushållspapper och gnugga bort det mesta av saltet. Grovhacka alla nötter.
Blanda socker, sirap, apelsinskal, smör, vispgrädde och mjöl i en kastrull. Låt allt smälta till en smet på svag värme utan att det börjar koka. Rör ner nötterna. Bred ut smeten över mördegen.
Grädda i mitten av ugnen 15 - 20 min. Låt kakan svalna. Skär den i rutor med vass kniv.
Jättegoda! Full pott :-)
Har gjort de här förrut jättegoda