Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötkolapaj

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Fantastiskt god (och mättande) paj. Man kan byta ut nötsorterna och ta sina egna favoriter. (Pistage, cashew, salta jordnötter osv) Hittade receptet i ett häfte från Coop.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mät upp mjöl och socker i en skål. Skär smöret i tärningar. Finfördela smöret i mjölblandningen med händerna till en smulig deg. Tryck ut degen i en rund pajform, cirka 20 cm i diameter. Ställ in i frysen medan fyllningen förbereds.
  2. Sätt ugnen på 200°. Hacka nötterna och fröna grovt. Smält smör, socker, sirap och mjöl i en kastrull. Låt koka i cirka 5 minuter. Häll i nötter och frön. Grädda pajskalet i 10 minuter. Häll sedan över fyllningen i skalet och grädda ytterligare 10 minuter.
  3. Låt kakan svalna en stund och servera med glass eller grädde.
  4. Tips: Pajen kan bli rätt hård och svår att äta med sked, ät gärna med händerna!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.