Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötmarängbakelse med tropisk grädde

 
  • Serverar: 9 portioner
Skriv ut

Nötmaräng och exotisk grädde i fort mixade bakelser. Underbart enkelt och lyxigt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka hasselnötterna. Vispa äggvitorna till ett hårt skum med helt torra och rena redskap. Tillsätt sockret i omågngar.
  2. Lägg lite av nöthacket åt sidan till garnering och blanda resten med mjölet och kakaon. Vänd försiktigt ner i marängsmeten. Bred ut smeten på bakpappersklädd plåt och strö på resten av hasselnötshacket.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Stjälp upp kakan på ett nytt ark bakplåtspapper och dra av papperet som kakan gräddats på. Låt kallna.
  4. Vispa ihop grädden ordentligt med moussepulvret. Skär mangotärningarna i något mindre bitar och tillsätt dem och kärnorna från passionsfrukten i grädden.
  5. Skär upp kakan i 18 bitar. Lägg en bit på varje tallrik, lägg på lite fyllning och sist en kaka som lock.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.