Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötmazariner

 
  • Serverar: 15 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Lite lyxiga och goda. Jag har oftast använt hasselnötter, fast eftersom jag själv är nötintolerant så har jag gjort med mald mandel istället någon gång, med lika gott resultat.

Ingredienser

Instruktioner

Rör smör och socker smidigt. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret. Låt degen vila på sval plats. Gör iordning fyllningen: Vispa ägg och socker pösigt. Mal nötterna (kör i mixer) och blanda dem i smeten. Täck botten på folieformar med degen och häll i fyllningen. Grädda i 200 grader ugn i ca. 20 min.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.