Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötnougat

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Pan forte

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll honung och socker i en tjockbottnad kastrull och koka upp blandningen försiktigt (så att honungen smälter) och låt sedan koka kraftigt 1 minut. Lyft kastrullen åt sidan och lägg i chokladen i bitar. Låt stå tills chokladen smält.
  2. Blanda mandel, hasselnötter och pistagenötter med kanel och vetemjöl i en skål. Blanda ner nötblandningen i smeten. Smörj en form (ca 20 x 20 cm). Fördela smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter. Låt nougaten kallna och skär den i bitar.
  3. Ugnstemperatur 150º

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.