Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötpaj

(1 kommentar)  
Skriv ut

Läcker avslutning på en god middag eller bara tillsammans med en kopp starkt kaffe. Receptet ingår i Milda´s receptsamling.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman vetemjöl, socker och margarin i en skål. Smula snabbt ihop till flingor med fingertopparna. Vispa sönder ägget och tillsätt det och arbeta ihop degen. (Eller blanda ihop degen i matberedare.)
  2. Tryck ut degen till en tunn platta och svep in den i plastfolie. Låt degen vila i kylen minst 1 timma eller gärna över natten. Tryck ut degen i en osmord pajform med löstagbar botten, ca 25 cm i diameter. Sätt ugnen på 175 grader. Ställ pajformen i kylen ca 15 minuter.
  3. Pricka botten på pajformen med en gaffel och grädda pajskalet i nedre delen av ugnen ca 10 minuter.
  4. Finhacka nötterna och blanda i vetemjölet. Vispa ägg, strö- och farinsocker pösigt. Blanda äggvispet med nötterna. Häll fyllningen i pajskalet och grädda på nedersta falsen i ugnen ca 25 minuter. Låt pajen svalna.
  5. Smält margarain och blockchoklad på svag värme i en kastrull. Blanda ner kaffet i chokladen och häll alltsammans över pajen. Garnera med valnötskärnor. Låt pajen stå i kylen ca 1 timma så chokladen stelnar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • BibbiW 18 mars 2009

    Jättegod! Bättre än konditorn. Jag bytte ut 3 msk kaffe mot 1 dryg tsk nesskaffepulver i stället. Jag tyckte att smeten skulle ha blivit för lös med ytterligare vätska.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.