Vill du bjuda på något väldigt gott, då ska du bjuda på den här pajen...
Instruktioner
- Ugn 175º.
- Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en bakform med löstagbar kant ca 26 centimeter i diameter, så att degen går upp en bit på kanten. Nagga bottnen med en gaffel. Låt stå kallt cirka 30 minuter.
- Bred ut nötterna i en långpanna, lägg hasselnötterna för sig. Rosta i mitten av ugnen 7 - 8 minuter. Gnugga bort en del av skalet på hasselnötterna med hushållspapper. Lägg nötterna i pajskalet.
- Blanda socker, sirap och fett i en kastrull och låt det koka upp under omrörning. Vispa äggen lätt i en skål, vispa ner dem i den varma sockersmeten och häll den över nötterna.
- Grädda i nedre delen av ugnen tills fyllningen precis har stannat i mitten, 30 - 35 minuter.
- Låt pajen kallna helt till nästa dag. Servera pajen i tunna skivor med frukt, till exempel färska fikon, vindruvor eller ananas och eventuellt en kula sorbet eller glass.
Publicerat den
17 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar