Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötrulle med lingonsylt och grädde

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En kaka till jul.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg ner ett smör papper i en långpanna. Pensla det med tex flytande margarin. Hacka nötterna och blanda med grahamsmjöl, potatismjöl och bakpulver.
  2. Vispa ägg och strösocker pösigt. Vänd försiktigt ned ägg vispet i mjölblandningen, bred sedan ut smeten på bakplåtspapperet. Grädda ca 8-10 minuter i 225 grader.
  3. Stjälp upp kakan på en handduk, dra loss smörpapperet och täck sedan kakan med en långpanna med botten som är vänd mot kakan. kakan ska ligga i press tills den kallanar
  4. Fyllning Vispa grädden och blanda ner lingonsylten. Bred ut fyllningen på den kalla kakan. Rulla sedan ihop den. Skär skivor och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.