Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötrulltårta med mascarpone och jordgubbar

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En ljuvlig rulltårta med krämig fyllning - perfekt att bjuda på till försommarfikat! Ur Allers nr 22/12.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Mixa hasselnötterna fint med sockret. Tillsätt ägg, potatismjöl och bakpulver och mixa till en smet. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 30x40 cm, och grädda 5 minuter.
  3. Stjälp upp kakan på sockerströsslat bakpapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på men låt det ligga kvar löst över kakan medan den svalnar.
  4. Fyllning: Rör ihop mascarpone, socker och vaniljsocker och bred över kakan. Rensa jordgubbarna, skär dem i mindre bitar och fördela dem över krämen. Rulla ihop kakan, skär i skivor och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.