Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötsäckar

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Doften av julbak som sprider sig i huset skapar verkligen julstämning,vem vet, kanske kommer detta att bli framtidens klassiker....

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda russin, tranbär och rom i en skål och låt stå i en timme.
  2. Finhacka nötterna. Blanda samman samtliga ingredienser till fyllningen.
  3. Skär smördegsplattan i 8 lika stora bitar. Fördela fyllningen på degbitarna. Vik samman till en "säck". Ställ på plåt med bakplåtspapper. Pensla "säckarna" med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i 200° i cirka 20 minuter. Låt svalna av på galler.
  4. Dofta florsocker över "säckarna" vid serveringen. Äts med fördel lätt ljumna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.