Svårt att sluta äta när man börjat! Kalasgoda!
Instruktioner
- Hacka nötterna grovt, helst för hand.
Smält smöret och ställ åt sidan.
Värm ugnen till 200 grader.
- Vispa under tiden ägg och socker riktigt pösigt, blanda i det smälta smöret och rör om. Tillsätt nöthack och sist vetemjöl blandat med bakpulvret.
- Tippa ut degen på mjölat bord och knåda snabbt ihop den. Dela degen i fyra delar, forma dessa till långa rullar som läggs två och två på bakplåtsklädda plåtar. Platta till längderna ordentligt med handflatan.
- Grädda mitt i ugnen i 20 - 25 min.
Ta ut och låt längderna svalna i 5 min.
Sänk ugnstemperaturen till 75 grader.
- Skär längderna i 3 cm skivor på snedden. Lägg ut kakorna med snittytan uppåt och torka till skorporna i 75 grader ugnsvärme. De torkar på drygt en timme.
Publicerat den
11 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar