Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötskorpor

 
Skriv ut

Svårt att sluta äta när man börjat! Kalasgoda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka nötterna grovt, helst för hand. Smält smöret och ställ åt sidan. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Vispa under tiden ägg och socker riktigt pösigt, blanda i det smälta smöret och rör om. Tillsätt nöthack och sist vetemjöl blandat med bakpulvret.
  3. Tippa ut degen på mjölat bord och knåda snabbt ihop den. Dela degen i fyra delar, forma dessa till långa rullar som läggs två och två på bakplåtsklädda plåtar. Platta till längderna ordentligt med handflatan.
  4. Grädda mitt i ugnen i 20 - 25 min. Ta ut och låt längderna svalna i 5 min. Sänk ugnstemperaturen till 75 grader.
  5. Skär längderna i 3 cm skivor på snedden. Lägg ut kakorna med snittytan uppåt och torka till skorporna i 75 grader ugnsvärme. De torkar på drygt en timme.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.