En rolig form och mycket smak har dessa goda vetebröd. Ju hårdare du vrider, desto mer öppnar sig degen och avslöjar det läckra innehållet.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Tillsätt mjölken. Värm allt till fingervärme, 37 grader.
- Häll lite av degvätskan över jästen. Rör tills den har löst sig. Tillsätt resten av degvätskan, salt, socker och det mesta av mjölet. Spara lite mjöl till utbakningen.
- Arbeta degen, för hand eller med maskin, tills den släpper bunkens kant. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
- Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Arbeta in resten av mjölet. Kavla ut degen till en rektangulär platta, 30x70 cm.
- Gör fyllningen. hacka nötterna. Blanda matfettet med de hackade nötterna. Bred fyllningen över degen. Vik degen dubbel.
- Skär degen i 30 bitar, drygt 2 cm breda. Vrid eller snurra bitarna från mitten till skruvar. Lägg skruvarna på en bakpappersklädd plåt.
- Låt skruvarna jäsa övertäckta ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägget och pensla skruvarna med det. Grädda skruvarna mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt dem kallna på galler under bakduk.
Publicerat den
16 februari 2008
Skriv kommentar